sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pionit, Päonien, Peonies

Nyt on se hetki, kun Asolassa kukkivat  pionit. Pionit ovat kukkiessaan puutarhan kuningattaria, joiden herkkää vartta tulee tukea, jos haluaa painavien kukintojen pysyvän pystyssä. Muuten varret katkeavat tuulisella säällä. 
Pihallamme on 4-5 eri pionlajia, joista tällä hetkellä ja ehkä koko kesänä kukkii kaksi. Toinen upean valkoinen kaikessa yksinkertaisuudessa, toinen valkoista kerratumpi komeilee kaikissa vaaleanpunaisen sävyissä.

Pari muuta pionia vaihtoi paikkaansa viime kesänä, eikä niissä näy kukintoja. Myöskään autotallin edustan pionit eivät lupaa kukkia tälle kesälle.

Autotallin nurkalla minua ilahduttaa kuitenkin keltainen iris. Olen hankkinut sen useampi vuosi sitten, mutta vasta nyt se kukkii ensimmäisen kerran. Harjaneilikat lähes hävisivät kukkapenkistäni, mutta onneksi sentään joitain yksilöitä on jäljellä. Arovuokot valtaavat kovasti alaa harjaneilikoilta....Tarttis vissiin tehdä jotain asialle?


Lopuksi kuva keltaisesta komistuksesta eli tarha-alpi, joka on vallannut alaa vuosi vuodelta. Ainakin kun vertaa tähän kuvaan, joka on vuodelta 2011. Se on yksi suosikkejani - helppo ylläpitää ja kukkii aina runsaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti