keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Lehtoakileija kukkii!

Tilasin viime kesäksi kuvassa olevan lehtoakileja Black Barlow'n Viherpeukaloilta (jonne lähti muuten tänään tilaus, sillä siellä on ale). Koska kukinta on näköjään alkukesästä, ei ihme ettei se silloin kukkinut, kun oli kooltaankin pienehkö. Nyt sain napattua nämä kauniit kuvat tummasta komistuksesta. Viherpeukaloilla tämä ja muutkin akileijat näyttivät olevan loppuunmyytyjä, joten täksi kesäksi akileijoja ei ainakaan Viherpeukaloilta saa.
Akileija, akileija, avaa jo muutkin nuppusi

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  Löysin sivusi kun etsin tietoa lehtoakileijasta. Minäkin tilasin tuota Black Barlowia toukokuussa Viherpeukaloilta ja se kukkii jo nyt. Kukat ovat kyllä onnettoman pieniä. Miten sulla? Onko kukkien koko kasvanut sen ensimmäisen kukinnan jälkeen? Minun kukat ovat nyt semmosia peukalon pään kokoisia.
  Terveisin Anna

  VastaaPoista
 2. Minullakin kukat ovat isohkon miehen peukalon pään kokoisia eikä niiden koko ole tuosta kasvanut. Vieläkin se puskee kukintoja :)

  VastaaPoista
 3. Kuulin yhdeltä kaverilta, että heidän akileijan kukinnot ovat suurin piirtein tomaatin kokoisia! Niin minäkin ajattelin sen Viherpeukaloiden kuvanperusteella tilatessani näitä. Kaverini ei ollut lajista varma, muuta kuin että jotakin akileijaa ne ovat. Jospa ne meidänkin kukat siitä suurenisivat... Toivossa on hyvä elää :)

  VastaaPoista
 4. En ole tomaatinkokoisia koskaan nähnyt. En edes ´Vierailla pihoilla´ -blogitekstin vanhassa akileijapenkissä. Mutta olenkin harrastanut näitä kukkia vain pari vuotta. Ehkä tuokin ihme vielä nähdään :)

  VastaaPoista