perjantai 27. toukokuuta 2016

Tomaattia Hollannista ja muuta kivaa

Viime vuosina puutarhainnostukseni on laajentunut kukkasista hyötykasvien puolelle ja olen innokkaana laittanut sitä sun tätä pöyhimällemme kasvimaalle kukoistamaan. Meillä valitaan vain sellaisia vihanneksia ja yrttejä jotka eivät vaadi sisäkasvatusta ennen ulos siirtoa. Tämä siksi, että asuntomme on täynnä kissoja, jotka keksivät kasvinaluille jäynää, josta ne eivät selviä. 

Sain äidiltäni viime vuonna upean tomaatintaimen, mutta sateisen kesän vuoksi satoa en saanut. Nyt yritän uudestaan pienemmällä taimella, jossa on jo satoa. Kaikki ostokset ovat Tikkurilan Viherpajasta, jossa käyn mieluusti ostoksilla, sillä se on yksityisen omistama ja poikani pitävät paikan japanilaisesta puutarhasta, jossa on karppeja - ja näköjään myös ainakin yksi linnunpesä. Kuinka suloista!

Tämän päivän ostokset Viherpajasta.

Ostamani hollantilainen kirsikkatomaatti. Laitoin sen myyjän suosituksesta saviruukkuun.
Kirsikkatomaatin sijoitin ulko-oven läheisyyteen, jotta siitä on helppo poimia aamupalaa pöytään.
Kasvimaalleni ja puutarhaani on turha tuoda "vaativia" kasveja talvisuojaukseltaan tai kasvuolosuhteiltaan. Tomaatin lisäksi ostin Viherpajasta uuden salkoruusun vanhan kadottua kukkapenkistä pari vuotta sitten. Kolmas hankintani oli köynnöshortensia, joka toivottavasti lähtee kipuamaan puutarhaporttiamme pitkin.

Musta salkoruusu.

Musta salkoruusu kukkapenkissä syysleimujen edessä.
Puoli-ilmainen köynnöshortensia. Kukinta-aika elokuu.

 Padan kesäkukkakokoelma. Keskelle kylvin siemenestä punakosmosta - tietysti suoraan ulkomultaan!





Valkovuokko se vaan leviää leviämistään kukkapenkissäni. Tarttis vissiin tehdä jotain...mutta kun se on niin kaunis!

Valkovuokko.
Morsiusleinikki on nyt kukassa.
 Autotallin nurkalla sijaitseva syreeni ymmärsi vihdoin kukkia! Se varmaan luki ajatukseni,sillä olin jo kaivamassa sitä maasta sillä se ei ole kukkinut istuttamisensa jälkeen. Istutimme sen vuonna 2010, kun kuopukseni syntyi.


Omaa kasvatusta alla. 
Vartettu japaninlehtikuuseni tekee koko ajan taimia. Pari sellaista kasvaa nyt ruukussa...tekisi mieli istuttaa johonkin mutta kun niistä varisee talveksi neulaset. Siksi mietinkin jotain toista ikivihreää pihalleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti