keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Uusi kukkapenkki, vanhat kukat

Viimeisen viikon ajan olen miettinyt uuden kukkapenkin perustamista, koska tietyt perennat tarvitsivat uuden paikan eikä vanhoissa ollut niille tilaa. Tiedän, kuulostaa tekosyyltä mutta tämä todellakin oli tilanne. Esimerkiksi lila sammalleimu oli täysin väärässä paikassa keskellä penkkiä. Lisäksi kaikki irikset ja kaksi pionia asuivat liian varjossa korkeiden punaisten pionien takana, ja niille oli hakusessa uusi asuinpaikka. Eilen kävimme sitten vihdoin tuumasta toimeen mieheni kanssa. Tai siis mieheni teki likaisen työn kaivamalla viime vuonna istutetun nurmikon autotallin liukan kupeesta pois ja minä kaivoin kukkapenkistä perennoja uuteen penkkiin. Multaa uuteen kukkapenkkiin meni 7 säkkiä.

Kuvassa (anteeksi kuvan laatu) vasemmalta oikealle keltaisena kukkiva tarhapäivänlilja, sininen iris, valkoinen pioni, v.punainen pioni, punainen iris, sininen ja keltainen siperiankurjenmiekka (sininen edessä ja keltainen takana) ja sammalleimua (lila ja v.punainen tai valkoinen, en muista tarkkaan). Ainoana uutena siis tuo sininen siperiankurjenmiekka, jonka toin tuliaisena Korppoosta. Keltaisen siperiankurjenmiekan sain naapurilta vaihdokkina lilaan sammalleimuun. Pionien taakse on tarkoitus laittaa keväisin daalioita, jotka kukkivat sitten myöhemmin kesällä.Nämä muuthan ovat aikaisia kukkijoita, mikä sopii penkkiin hyvin. Tulee kesäinen mieli, kun näkee kukkivia kaunottaria töistä kotiin tullessa. Etupihalle olen pyrkinyt sijoittamaan aikaisin ja myöhään kukkivia lajikkeita sekä varjokasvit. Takapihalla on puolestaan keskikesän kukkia, joita on ihastuttava katsella grillatessa ja lasten kanssa takapihalla aikaa viettäessä.

Uuden kukkapenkin onnellinen omistaja kastelupuuhissa
Tämä urakan jälkeen pitäisi siivota liljapenkistä pois keskellä kasvava sitruuna-ajuruoho, joka on väärässä paikassa. Sen lahjoitan hyvään kotiin :) Toinen lila sammalleimuni on jo saanut uuden kiitollisen kodin, jonne se muuttaa elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti