maanantai 14. toukokuuta 2012

Salkoruusu järjesti yllärin

Minulla on ollut kaksi mustaa salkoruusua jo kaksi kesää. Viime kesänä ne kukkivat 1. kertaa. Ohjeen mukaan leikkasin toisen salkoruusun kukkavarret kukinnan jälkeen, jotta se tekisi tyviruusukkeita 3. kesälle. Toisen salkoruusun jätin kuihtumaan paikalleen, sillä halusin kerätä siitä siemeniä. Uhrit valitsin sen mukaan kumpi oli sijoittunut puutarhassani parempaan paikkaan.
Tänään pihalla touhutessani tajusin että kas, kumpikin salkoruusu on täsmälleen samassa paikassa kuin viime vuonna. Eli kumpikin selvisi vaikka käsittely oli erilainen. En todellakaan tiedä ovatko ne kylväneet siemenensä samoille paikoille ja siten nousivat ylös - vai ovatko samat taimet säilyneet talven yli. Veikkaan jälkimmäistä, sillä taimet ovat runsaat, varsinkin sillä, jolta leikkasin kukkavarret.
Sanokoot muut mitä sanovat, mutta minun mielestäni puutarhanhoito vetää vertoja dekkareille! Niin jännittävää se on!

3 kommenttia:

  1. Moikka Katja!
    Mietin tässä, että oletko saanut innostuksen
    puutarhan hoitoon jo kotoa vai mistä sinun innostuksesi oikein johtuu, on mahtavaa , kun olet noin perehtynyt eri kasveihin ja kukkiin. Onko sinulla muuten ollut runkoruusua , yritin sitä kerran pihalleni, mutta ei säilynyt talven yli , luovutin. Kaunista tulevaa pihakesää sinulle ja perheellesi.
    T. Jatta

    VastaaPoista
  2. Moi Jatta!
    Valitettavasti puutarhainnostukseni alkoi vasta pari vuotta sitten eli en ole saanut kotoa mitään eväitä tähän(kään) hommaan :) Perehtynyt olevan vain kokemuksen kautta eli en tiedä sellaisista kukista/perennoista mitään, joita minulla ei itselläni ole. Runkoruusua minulla ei ole ollut, joten en voi siihen mitään varmaan keinoa sanoa. Netistä löysin että se pitää talvettaa pimeässä ja siirtää kevään tullen aurinkoiseen paikkaan sisätiloihin trimmauksen kera.
    Minulta ei onnistunut edes pelargonin talvetus, sillä ainoa paikka minulla niiden talvehtimiseen on kellari (jonne kissamme eivät pääse). Siellä ei ollut näemmä tarpeeksi valoa talvehtimiseen?

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi, hyvin olet ehtinyt perehtyä puutarhan hoitoon näin lyhyessä ajassa. Kiitos tiedosta runkoruusu, en enää taida edes yrittää , vaikka kaunishan se mokoma on niin kauan kun kukkii. Lykkyjä vain kovasti harrastuksellesi .
    T. Jatta

    VastaaPoista