lauantai 26. toukokuuta 2012

Tavallinenkin voi olla kaunista

Onko suomalaisessa puutarhassa mitään yleisempää kasvia kuin herttavuorenkilpi? Sen ikivihreät lehdet ovat itsessään suloiset mutta punainen kukinto vielä kauniimpi.


Valkoinen särkynyt sydän on valmis kukkimaan

Lila sammalleimu

Valkoinen sammalleimu
Etupihan tulppaaneja

Arovuokko

Kevätvuohenjuuri

Lehtoakileija on levinnyt sitten viime vuoden.
Valkoinen alppiruusu ja yksittäinen tulppaani


3 kommenttia:

 1. Moikka!
  En ole ennen nähnyt valkoista särkynyttä sydäntä, on myös kaunis. Ostin pihalleni lilan sammalleimun, kun on huono maa, niin ajattelin, että jos se vaikka leviäisi. On sinulla kyllä monen sorttista kukkaa siellä pihallasi, on varmasti kesän mittaan koko ajan joku kasvi kukassa. Mitähän sieltä vielä löytyykään?
  Mukavaa sunnuntaipäivää!
  T. Marjatta

  VastaaPoista
 2. Hyvää sunnuntaita Marjatta!
  Itsekin juuri mietin että puutarha näyttää joka ikinen päivä uusia puolia. Jokin lakastuu, jokin on nupullaan ja jokin kukkiin.
  Pidän kovasti sammalleimusta. Ainoa asia mikä niissä on 'huonoa', että ne ovat alkukevään kovin kuolleen näköiset kunnes alkavat toukokuun puolella vihertää ja touko-kesäkuun vaihteessa kukkia. Ajuruoho taasen on aina vihanta vaaleanvihreillä lehdillä varustettu matala perenna ja tuoksuu hyvälle. Kukkakin on kaunis mutta vihertävä matto vieläkin kauniimpi :) Kokeile ihmeessä sitäkin (jos vaikka sammalleimu ei menestyisi). Jos liikut Vantaalla, meiltä saa jakotaimia, sillä se on viihtynyt puutarhassani liiankin hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Korjaus vielä, minun ajuruohoni on sitruuna-ajuruoho. Ihmeellistä kyllä, en ole tainnut ottaa sitä kuvaa. Kun se alkaa kukkia, lisään kuvan blogiini.

  VastaaPoista