torstai 5. heinäkuuta 2012

Nyt joukolla tekemään raparperipiirakkaa!

Tämän perinteisempää ohjetta saa hakea.

Pellillinen piirakkaa
4 ½ dl piimää
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
150 g voita sulatettuna
raparpereja ainakin 4 vartta ja lapsukaisen pilkkomaan ne
(fariini)sokeria päälle ripoteltavaksi

Sekoita pohjan aineet yhteen. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Lisää pilkotut raparperit ja ripottele päälle (fariini)sokeria. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Kokeile myös ei-perinteistä versiota, jonka ohjeen sain äidiltäni:

Vanilja-raparperipiirakka:
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 pss vaniljakastikejauhetta
1,5 dl maitoa
250 g mascarponejuustoa
1 muna
250 g raparperia

Tee pohja vatkaamalla ensin margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
Lisää jauhot ja hiutaleet. Painele taikina voidellun ja jauhoitetun
piirakkavuoan (pyöreä tai suorakulmio) pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakastike kulhossa maitoon ja anna seistä pari minuuttia.
Lisää juusto ja muna.
Valuta seos pohjan päälle.
Lisää paloitellut raparperit piirakan päälle.
200 astetta / 25-30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Moikka Katja!
    Tulin juuri maalta , katsoin taas sinun kukkasivujasi, on tullut paljon uutta sen jälkeen , kun viimeksi olin katsonut.
    Tämä Raparperipiirakan ohja kiehtoi, tein kyllä maalla aivan perinteisin piirakan , mutta mikäli vielä ehdin saada hyviä Raparperin varsia, niin täytyy kokeilla ohjettasi, varmasti maukasta.
    Ei muuta kuin jatkoja kauniille pihankukillesi.
    T. Marjatta

    VastaaPoista
  2. Moi Marjatta ja tervetuloa takaisin maalta!
    Tuo toinen ohje on hyvää vaihtelua normipiirakkaan. Raparperi on tosin mielestäni aina kypsennettynä hyvää :)

    VastaaPoista